SKOLAN

Hej. Tänkte att jag kunde berätta lite mer om skolan nu när jag har gått här i några veckor ;)
8.15 varje morgon blir jag hämatd av Katie som skjutsar mig till skolan :) Skolan börjar 8.40, och det är såklart en klocka som ringer varje gång en lektion början och slutar. Min första lektion är relationships och den lektionen är helt ok. Varje morgon vid 8.42 pratar vad jag tror är rektor i högtalaren och berättar om announcements allså om olika event och sånt, typ möte imorgon för klubbar och sånt. Sen gör man the pledge vilket känns lite konstigt tycker jag :S 
I relationships pratar vi om just nu om samband mellan familjer och samhälle och sånt.. Inte världens roligaste men funkar helt ok, tycker dock inte så mycket om läraren. Hon har sagt att den här klassen är som en "movie class" för vi kollar på en film varje 7-9 vecka. Den här veckan kollade vi på Hatchi. 
Varje lektion är 45 minuter tror jag, vilket inte är så farligt. Men det är bara 5 minuter mellan varje lektion vilket är väldigt stressit eftersom man måste springa fram och tillbaka i hela skolan och oftast har man inte ens tid att gå till skåpet. Jag har också lärt mig att kissa jättesnabbt xD 
Min andra lektion är U.S history vilket är ganska tråkigt har aldrig varit särskilt intresserad av historia plus att det är en junior class. Min tredje lektion är min hatlektion, piano.... Jag trodde det skulle vara en chill-lektion därför valde jag den. Men nej hatar verkligen min pianolektion. Jag är verkligen sämst i min grupp, det är bara 4 nybörjare och jag är 1000 gånger sämre än dem.. Min lärare säger såhär "Lär er den här sången, om 5 minuter kommer jag tillbaka och då ska ni spela upp den för mig". Jag klarar inte av de men alla andra gör det. :| Så jag sätter min volym på väldigt lågt och trycker på några tangenter och hoppas att han inte märker att jag gör fel xD Renate har också piano fast vi har inte samma lektion och hon har en annan lärare som är typ mycket bättre. 
Min fjärde period är foods & nutrition och det är med samma lärare som i min relationship class. Vi har inte ens börjat laga mat, kommer typ börja i oktober. Haha för några dagar sen gav jag henne djungelvrål xD (har typ bjudit halva skolan på det och det är typ bara 3 som gillar de, jättekul att se allas miner XD). Sen dess har hon typ blivit jätteintresserad av vår matkultur i sverige haha, hon hatade såklart djungelvrålen. 
Efter det är det lunch, lunchen är uppdelad i 3 luncher och jag har sista så man är ju lagom hungrig då. Lunchen är bara 30 minuter och man får heller inte lämna kafeterian bara om man ska gå på toa. Jag tar iaf med mig mat hemifrån för i skolan serveras bara typ pizza och sånt. Jag tar med mig en macka som ska föreställa fullkornsbröd men jag tror inte det är så nyttigt haha och så tar jag med mig frukt. Jag blir inte alls mätt på det men man hinner inte äta nått annat. Alla andra tar med sig chips och kakor och sånt :O
Efter lunchen har jag min marketing class och den är helt ok. Vi spelar bara ett spel på datan där man tar hand om en affär haha. Efter det har jag algebra vilket är helt ok det mesta vi gör gjorde jag förra året men lite är nytt också. Det svåraste är typ alla ord och termer inom matten. Min sista lektion är min favoritlektion och det är engelska. Det är min enda bara senior class och jag tycker om folket i min klass och min engelsklärare är min favvolärare hon är så gullig nästan som en mormor. Det jag tycker om är att hon säger idag ska vi göra det här och sen är vi klara så ibland får vi tid över och för några dagar sen kollade vi på handbollsvideos på den tid vi hade över haha. Hon är så gullig hon frågar mig nästan varje dag om jag haft en bra dag. Just nu håller vi på med olika perspektiv och bland annat cultural perspective och då får jag typ berätta hur jag ser saker och ting och sånt och de ställer massa frågor, vilket är ganska kul :P Skolan slutar 3.20 och Katie tar mig hem också hon är så gullig. Varje dag ser likadan ut vilket är ganska långtråkigt.
 
Skåpen här asså så komlicerade. Det tog mig en vecka innan jag lärde mig öppna det och jag var tvungen att fråga typ 10 olika personer om hjälp haha. Renate har fortfarande inte lärt sig haha xD Man måste alltid börja på 0 och sen vrida till vänster och sen till höger förbi nollan och sen till numret och sen till höger igen. Det låter kanske inte så komplicerad men det är avsvårt haha. 
Proven här. Jag har haft 4 prov än så länge, 1 realtionship, 1 food och 2 matte. Vet bara vad jag fått på matten vilket är A woop woop. Minst 85% av proven är frågor där man ska välja a,b,c,d, eller true or false eller fyll i the blanks. Sen är det typ 3 frågor där man får skriva själv. Så det är ganska annorlunda från sverige. Alla skolböcker här är gigantiska väger seriöst 10kg. Juste alla här har ryggsäckar asså sånna man hade när man gick i 2an typ.. Vissa har till och med med typ disney figurer och dora på.. askonstigt. 
 
Idag var det lite annorlunda i skolan, vi hade en övning om det skulle vara en school shooting, de var både för att vi skulle öva och polisen. Sen hade vi oxå ett tornado drill, en övning om det skulle komma en tornato. Halva vår 7th period hade vi ett pep rally. Så alla samlades i idrotthallen och där var alla cheerleaders, dansare, bandet och footballsspelarna så de uppträde och så för att vi skulle tagga till till matchen imorgon. De var ganska kul att se på :) 
 
Imorgon är det inte skola och inte på måndag heller wiieee för det är labor day :D Oj vad långt inlägget blev :P
 
 
 
 

KINGS ISLAND

 
 
Tjoohoo. Igår fick jag vakna tidigt för vi skulle till kings island jippi! det tog typ 2 timmar att åka och vi kom fram typ vid halv 11 eller nåt sånt :S Kings Island är en jättestort nöjespark i Ohio för dem som inte visste haha. Det var ju utbytisar som åkte dit :) 3 norskar, 1 japan och så jag svennebananen. Vi köpte fast lane plus biljetter, vilket var väldigt dyrt men det var verkligen värt det, inträdet + fast lane biljetten gick på lite mer än 100 dollar, så där brände det till i plånboken. Men det var verkligen värt det. Istället för att få vänta minst 1 timme till varje grej behövde vi bara vänta max 5 minuter, så det var verkligen jättebra vi hann åka allt vi ville. Det var kul att se alla andras minner också när man fick gå framför dem hela tiden xD 
Jag älskar verkligen nöjesfält och sånt och jag åker allt. Jag är skithöjdrädd men det är ändå kul. Det var dock en grej som jag fick lite smått panik i.. Det var typ som eclipse på grönan (har dock inte åkt den, men den såg nästa likadan ut, fast det var inga slänggungor) Den var såå hemsk, jag satt längst ytterst och stolen liksom lutar innot ush fy den var hemsk. Men allt annat var superkul! Min favorit var den första vi åkte, den gick as snabbt och gjorde massa looper och snurrade runt och grejer, men när man gick av den kunde man knappt stå upp för man var så yr xD 
Det fanns massa vattengrejer där också och vi bestämmde oss för att prova en som ut som man knappt blev blöt. Den var undefär som stocken på Liseberg. Vi tittade när andra åkte och när de åkte blev bara den som satt längst fram blöt. Jag tjingpaxade såklart längst bak. Vad tror ni händer? Jo när vi åker så får vi en stor jävla tsunami över oss och jag blev typ blötast :| kul, kul, kul... 
Aja den där dagen var iaf jätterolig och vi åkte därifrån runt halv 7 och då åkte vi till The Cheesecake Factory nomnom. Jag kom hem runt 10 på kvällen och jag var så jävla trött så gick typ och la mig på en gång haha. 
 

KYRKAN

Heej. Imorse åkte vi till kyrkan. De är katoliker så det var såklart en katolsk kyrka. jag visste inte riktigt vad som väntade och jag går aldrig i kyrkan hemma men jag kände jag kanske måste prova och se hur det är här i usa eftersom så många går i kyrkan här. Det är väldigt annorlunda. Det varade väldigt länge också i 1,5 timme. Kul kan jag inte säga att det var, jag tyckte snarare det var ganska läskigt för det finns vissa som är så religiösa. Jag känner mig inte särskilt bekväm i kyrkmiljö men det var ändå bra att jag prova på känner jag. Jag förstod inte ens hälften av vad de prata om fast det var inte så att jag lyssna heller haha. Jag kommer nog inte gå till kyrkan särskilt ofta men nån gång ibland får jag nog gå. 
Efter kyrkan åkte vi, Katies familj och en annan familj till en resturang och åt. Sen har jag bara varit hemma och kollat på Harry Potter. 
 
Lycka till alla som börjar skolan imorgon!! 
 

FOOTBALL

 
 
 
Heej. Hoppas allt är bra där hemma :) I fredags efter skolan åkte vi till en kompis till familjen som bor på en gård lite utanför Frankfort, där åt vi middag hamburgare såklart haha och en av tjejerna där går i min skola fast hon är en junior. Efter det skjutsadede de mig till en football match på min skola. Där mötte jag Matthew, Renate, Blake och Taylor. Det var typ inge folk där alls för det var bara en övningsmatch eller nåt sånt. Ingen kolla typ på matchen alla bara stod och prata istället haha. Vi kollade inte klart på matchen men vi ledde iaf när vi åkte. Renate, Blake, Matthew, Nathan och jag åkte och hämtade 2 fyrverkerier hos Blake och sen åkte vi ut och smällde dem. De var bara 2 st så det tog seriöst 2 sekunder sen var det över haha xD Vi åkte iaf i Matthews jeep och han hade tagit bort taket (inga fönster heller) så Renate och jag satt där bak och det blåste så otroligt mycket. Vi såg hemska ut med vårt hår när vi stannade någonstans haha och det var jättekallt. Men det var kul. Efter det drog vi till Frischs eller nåt sånt och åt. Jag var inte hungrig eftersom jag hade ätit så mycket till middag men även fast jag inte ville ha något köpte de en glass till mig för jag inte skulle sitta där tomhänt, haha så gulligt. Vi kom till resturangen 22.30 och de stängde 23 och Blake bara låtsats att ni inte kan engelska och bla bla bla asså haha det var jättekonstigt men kul vare iaf :) Sen åkte vi hem. 
 
Idag ska jag hjälpa Michelle (min värdsyster) att flytta. Hon går på collage och nu ska hon flytta in i sin nya lägenhet i Lexington. 

LITE BILDER FRÅN CAMPET

 
 
 
 
 

ORIENTATION MEETING

I söndags var det ett möte för några utbytesstudenter i Kentucky. Vi åkte bil i typ 1.5 timme dit och det var ett jättefint och stort hus. Det var jag, 4 st från norge, 1 från italien och 1 från japan tror jag. Hoppas jag inte glömde nån :S Vi åt där och hade ett möte som var ganska tråkigt men här kommer lite bilder från söndagen. 
 
 
 

BIO

 
Tjenixen :) Igår kväll gick Renate, Matthew, Blake och jag på bio och såg The Millers. Den var ganska rolig faktiskt haha. Det känns fett konstigt för dem bjöd oss på bio och så, jag kan inte riktigt säga att jag är van med det haha. Det var kul iaf och efter det åkte vi till Walmart, har typ varit på Walmart varje dag den här veckan xD och sen tog vi en froyo :P Vi tänke också göra "mudding" så som jag har förstått det så åker man i massa lera och det svänger mycket och så. Men man ska helst vara 2 bilar då (om en fastnar) så vi kunde inte göra det. Istället åkte vi till den en bro som såg ut som den skulle falla sönder när som helst enligt mig. Som tur var gjorde den inte det. Mer än så gjorde vi inte men det var kul :) 
 
Snart ska vi åka till ett orientation meeting och träffa andra utbytisar byeeeee. 

HELG

 
 
yeeeey helg. Behövdes verkligen! Sov till 9.45 imorse och det behövdes verkligen. Idag har det inte hänt så mycket det regnar här så jag har bara varit på Walmart och handlat mat. Det finns wasa knäckebröd! Mitt liv är räddat haha. Klockan är bara snart 3 här så jag ska snart börja baka svensk kladdkaka för imorgon ska jag på en utbytesträff för alla i Kentucky och då ska man ta med en efterrätt från sitt hemland. Det kommer nog bli kul. 
 
Igår efter skolan ville jag och Renate åka till Lexington för att shoppa (har typ inga kläder :s) men det var ingen som kunde skjutsa oss så det får vi göra någon annan dag. På kvällen åkte Renate, Gwen (Renates värdmamma) och jag till några människor haha vet inte vilka det var. Iaf vi åkte ut med en båt på floden, det var inte det roligaste kanske men det är alltid kul att åka och göra något. Båten åkte jättelångamt och vi var på den i typ 3 timmar.. Jag tänker alltid att så fort någon frågar mig om jag vill göra nåt eller prova nåt ska jag alltid säga ja men det beror självklart på vad det är men ni förstår vad jag menar :) 
 

ANDRA SKOLDAGEN

hej :) Idag var det andra skoldagen och det var lite bättre :) Nu har jag pratat med lite fler människor och på lunchen satt jag med några och det var 2 st andra som fråga om jag ville sitta med dem. Poppis man känner sig hahahaha lol nja inte riktigt va. Ingen vet typ vem jag är xD. I min 7th period som är engelska blev jag också bombat med frågor om sverige och så, jag tycker det är jätteroligt haha. De mesta frågor jag får är om typ snabbmatställen har ni det, har ni det osv haha. Svarar typ nej på allt :S 
Efter skolan skulle jag få skjuts av Katie hem (hon skjutsar mig till skolan också) hon är supersnäll. Alla på studentparkeringen måste vänta typ 30-40 minuter innan man kan åka för alla skolbussar måste åka först. Då pratade jag lite med katie och hennes kompis lexi så sen åkte vi till Dairy Queen och köpte glass :P Det var asgott tog en m&m glass :P Nu är jag hemma och hunden här vill plötsligt tillbringa massa tid med mig supergulligt. Hoppas alla har det bra hemma byeee.

FÖRSTA SKOLDAGEN


 
 
Shit asså då var dagen här.. första skoldagen. Jag var så sjukt nervös imorse, jag var ensam hemma eftersom min värdmamma och min värdsyster är i North Carolina och min värdpappa hade åkt till jobbet. Så en kompis till familjen som går i samma skola som mig kom och hämtade mig vid 8.15 och skjutsade mig till skolan. När vi åkte till skolan var jag så otroligt nervös jag hade jätteont i magen. Jag hade absolut ingen aning om hur dagen skulle gå till och jag känner inte någon på skolan förutom Renate (norsk utbytesstudent). Massa tankar flög runt i mitt huvud och allt jag kunde tänka på var att alla redan känner varandra och jag säkert kommer få sitta själv i cafeterian och äta.. 
När jag kom till skolan hade vi homeroom först där de berätta lite om de nya reglerna och så. Det här året har de fått mycket hårdare klädregler och man får inte ha någon som går under nyckelbenet får typ max vara 1-1,5 inch under nyckelbenet. Under dagen hade jag mina lektioner och det var inte så farligt som jag trodde det skulle vara. Det första en person sa till mig när jag kom in i mitt homeroom var "hi new girl" haha. Men något jag blir jättestressad av är att man bara har 5 minuter mellan varje klass och man måste typ gå från ena änden till andra osv. Jag blir typ också nervös varje gång skolklockan ringer och den ringer när en lektion börjar och slutar. I min 4th period så satt jag med några tjejer som bombade mig med frågor haha det var jättekul "Have you eaten fried chicken? What kind of ice cream do you have in Sweden?" haha. Jag åt lunch med dem också och de är jättesnälla och de gick runt i korridoren under lunchen eller det var påväg till cafererian och så och ba "Hey meet my Swedish friend Emma". Så det var kul :) Lunchen är bara 30 minuter och brandlarmet gick precis när vi var påväg till cafeterian så jag hann inte äta färdigt.. :( Måste lära mig äta snabbt nu. 
Efter lunchen fortsatte lektionerna och sen slutade vi 3.20 och då kom Marvin och hämtade mig och vi åkte till Walmart och köpte lite skolgrejer jag behövde och nu är jag hemma och har precis ätit :) 
 
Det här är mitt schema jag fick inte alla lektioner jag ville ha men det här ska nog funka och det är en lektion jag har med Renate också det är bra. Varje lektion är typ bara 35-45 minuter så det går asfort :)
 
1st period - relationships ( man lär sig typ hur man ska arbeta och samarbeta med andra personer osv. tror jag)
2st period - U.S history
3rd period - piano
4th period - food & nutrition ( typ som hemkunskap tror jag) 
lunch
5th period - marketing ( marknadsföring) 
6th period - algebra 
7th period english 

FRANKFORT KENNTUCKY

heeej :) tredje dagen här i frankfort och allt är jättebra. Min värdfamilj är jättesnäll och roliga, jag tror att jag kommer trivas ganska bra här. I lördagsmorgon kom jag hit och de hämtade mig på flygplatsen i Lexington men de kom försent haha så jag fick vänta lite på dem xD Vi åkte iaf och åt sen åkte vi till huset och jag packade upp och grejer. En student från Spanien som de hade för 2 år sen är här och hälsar på också, hon är också jättesnäll. Jag åkte till Walmart och sen sov jag. Igår var jag på en bridal shower i Ohio. Idag har jag varit på skolan och valt ämnen och jag var också med Renate som också är en utbytesstudent från Norge, vi ska gå i samma skola. Aaaahhh på onsdag börjar skolan :O Snart ska jag åka iväg och hämta lite mediciner för jag har varit lite krassligt de senaste dagarna såå byeee

CAMPET

 
Heej :) då var campet slut :( Jag hade absolut ingen aning om vad campet skulle innebära och allt var så nytt och konstigt i början. Campet har varit så otroligt roligt och jag är sååå glad att jag fick åka på det. Det bästa har varit att man fick lära känna så många nya och underbara människor. Men man har också lärt sig mycket nya grejer och fått prova på jättemycket nya och roliga grejer. Har inte skrivit om allt som har hänt på campet för det har hänt så otroligt mycket och man har inte riktigt haft tid heller men de senaste dagarna har det varit en hypnos show, upträdanden och volleyballfinal och match mellan lärarna och returneesarna. Hypnos showen var så häftig och cool och jag var väldigt spektisk på om det verkligen fungerar. De som blev hypnotiserade gjorde så sjukt konstiga och roliga grejer och jag skratta så mycket, visste typ inte var jag skulle ta vägen för jag skratta så mycket. Ena sekunden skrattade de asmycket och i nästa gråter de floder. Sen blir de tvättmaskiner och sedan föder en barn och en annan träffar Taylor Lautner. Så sjukt asså. Jag pratade med en svensk som blev hypnotiserad och han kommer inte ihåg något förutom att han pratade i en sko haha. Man såg verkligen hur förvirrad han var när man berättade om vad som hände under showen. Självklart fanns de dem som fejkade men på vissa tror jag faktiskt att de funka. 
 
Efter allt roligt på campet var det dags att åka till sin värdfamilj. Jag tyckte det var sjukt jobbigt att säga hejdå till folket på campet, det var ett helt annat hejdå än från vännerna och familjen hemma i Sverige. Alla går vi igenom samma sak och man vet samtidigt att de flesta av dem här personerna kommer man aldrig att träffa igen... Men jag är så glad att jag fick uppleva campet och träffa alla underbara människor som jag träffade.