HUSET

Jag har fått en kommentar om hur mitt hus ser ut där jag bor. Det är inte särskit fint, jag skulle aldrig ha det så här menmen, mitt rum är inte heller fint men jag det är ingen idé att jag köper massa grejer till det eftersom jag bara ska vara här ett år. Jätteskönt att ha sitt eget badrum hehe. Jag fota bara några rum, vill inte fota mina värdpärons eller värdsysters rum, känns lite fel. Har heller inga bilder från nedervåningen, vi är aldrig där och det är jättestökigt där, men vi har iaf ett pingisbord där nere, fast vi kan inte använda det för det är fullt med grejer på det men vi ska fixa det. 
 

LIVET SOM UTBYTESSTUDENT

 

VECKAN

Hejsan. 
 
Liten kort sammanfattning om veckan :) i söndags förra veckan åt vi på buffalo wild wings och de visade handboll där!!! LYCKA! okej det fanns typ 50 tv apparater och på den minsta visades handboll haha. Det satt jag och stirra på och gud vad jag saknar handboll faktiskt.. jag saknar dock inte det sista året jag spelade handboll, jag saknar sporten. Undra om man kan kolla på matcher på nätet, det skulle vara kul :P 
Jag har fått ett paket från EF med smores mums :D jag tycker det är gulligt av dem att de skickar smores till alla utbytesstudenter :) 
Min skola har varit med på nyheterna pga av vår dresscode. Typ att en tjej blev skickade till d-hall när läraren hade en mer urringad tröja än henne eller nåt läste på instagram.. Missade nyheterna. 
I fredags var jag bara hemma och vi kolla på en film och det var mysigt, vi tände brasan och jag älskar brasor jättemysigt. 
På lördagen åkte vi till Lowe´s och Walmart och sånt och handla och jag köpte en pumpa :D När vi kom hem började jag gröpa ur den och så och det var mycket jobbigare än vad jag trodde, men kul är det :) Vill göra pumpor i sverige också, hörde du det mamma! haha varför har jag aldrig gjort en pumpa i sverige förut? :( Sen på kvällen gjorde vi smores över brasan i vardagsrummet och jag hade på mig mina otroligt fula fleecebyxor men gud så sköna dem är. Iaf så kom en gnista på mina byxor så jag har nu 3 ganska stora hål i dem haha. De smalt på en sek xD Men smores är så gott! Fast man kan inte äta så många jag kunde bara äta 2, det blir liksom för mycket. Vid 9.30 kom Elaine och hämta mig och vi åkte det the haunted house i skolan. Det var värsta långa kön utanför och vi träffa 4 andra b.la. Lily, becca, ashton och casey tror jag hon hette haha är sämst på namn. Vi vänta typ i 1.30 timme på att komma in och det var skitkallt. Det var jättekul iaf hahaha jag skratta så mycket att jag hade ont i magen och jag skrek så jag hade ont i halsen hahahah. Man gick i en grupp och gick in i olika klassrum och så, det var askul haha. De hade gjort ett bra jobb. 
På söndagen var vi i kyrkan och sen åt vi på Garcia's, vi är alltid en grupp på minst 3 familjer som går ut och äter efter kyrkan. När jag kom hem gjorde jag färdig min pumpa och sen åkte jag, en annan svensk tjej som bor på andra sidan Franfort och hennes värdmamam till en pumpkin patch. Det var så kul att träffa en svensk tjej! LYCKA vi pratade svenska och det kändes bara så bra. Det var första gången vi träffades och det var inte alls stelt eller nåt. Själva pumpin patchen var ganska tråkig, det är mest för barn, typ med lekar och sånt men vi gick mest runt där och prata svenska. 
Idag var jag ledig, jätteskönt och har inte gjort så mycket. Försökt att hitta en snygg skinnjacka på nätet som inte kostar en förmögenhet, de som jag sett som jag blev helt förälskade i kostade minst 4 tusen, tack för den liksom.. Får fortsätta leta. Jag har också varit ute och sprungit och nu har jag precis ätit middag. GRATTIS MAMMA SOM FYLLER ÅR IDAG!
 
 
 

SADIE HAWKINS

Heeejsan :) Igår var det somsagt Sadie Hawkins, en dans i skolan som är country. Det var faktiskt roligt mycket roligare än homecoming :) Massa männsikor möttes i Lexie's hus vid 7.30 och där åt vi och hade roligt. Fick 1000 miljoner frågor oxå om sverige och jag tycker det är så kul, vissa frågor är så konstiga haha. Här är några saker jag hört folk säga, allt är inte från igår menmen "is singapore next to sweden?" "africa is a country" "do you have apples in sweden? i've heard that you don't have that" osv. haha skitkul. Jag har försökt lära vissa personer lite svenska också och de kan verkligen inte säga vissa ord haha. Jag har försökt lära dem skit men de säger quit och quilt haha. Aja vid 10.30 åkte vi till skolan och vid en lada bakom skolan var dansen. Det är alltid så fint dekorerat och sånt på de här danserna, älskar de. De var hö överallt och allt var bara så country. Men det var så jäkla kallt, jag hade bara shorts och en skjorta och det var 4 grader ute. Efter de drog vi till Lexie's hus igen och bara chilla, jag kom hem vid 2 och jag hade en jätterolig kväll :) Juste provade min första ale8 också en dricka som bara finns i kentucky, tycker dock inte den var så speciel, smakar bara vanlig läsk xD
 
 
 
 

HOOTERS

Godmorgon :) Igår runt 5 kom Monica, Taylor och Taylor (har ju sagt att alla heter taylor här haha) och hämtade mig och vi åkte till Hooters, vilket är ett matställe där servitörerna är klädda lite konstigt. Det är iaf en sportsbar för dem som inte vet och servitörerna har på dig jättkorta shorts och en jättetajt tröja. Inte en så vacker syn haha.. Vi åt där för att Monica och Taylor ville köpa en tröja som de kunde ha på sig på sadie Hawkins, men de köpte ingen för de var ganska konstiga. Iaf efter det åkte vi till Anderson County för det var en fotball game, jag bor i Franklin County btw. Vi kom dit vid halvtid och det här var den första matchen vi förlora tror det blev 35-21 eller nåt, vi skpelade iaf jättedåligt, fattar inte riktigt sporten dock haha. Efter matchen blev de en tur till walmart för Monica skulle köpa en camo-tröja ALLA här har sånna tröjor och jag skulle nog aldrig komma på tanken att köpa en, tycker inte de är fina, de är som Duck Dynasty eller vad det heter. Det är en tv-show som typ alla kollar på här haha. Kom hem vid 11.30 och jag hade en jätterolig kväll. 
 
Idag är det Sadie Hawkins vilket är en dans i skolan där man klär sig country och efter det blir det nog en bonfire hoppas jag. Kul kul :) 
 
Vi har satt upp lite ljus för Halloween oxå :P 
 
 

FLORIDA

Hejjsan :) Nu är jag hemma efter en underbar vecka i florida. I lördags förra veckan åkte vid tidigt på morgonen, vi åkte bil och resan tog 12 timmar. Jag tycker inte det var farligt alls, fast jag körde ju inte haha. Jag tycker det är ganska mysigt med långa bilturer iaf här, kanske för att vi har en bekvämare bil haha. Filtar, kuddar, film, sova och 12 avsnitt av Greveholm och vi var framme. Det var så varmt och skönt i Florida önskar lite att man bodde där så skönt. Vi kom dit sent på kvällen så vi åt och kolla på tv och sånt och sen var det marsch i säng.
 
På söndagen gick vi till poolen och var där i ca 2.5 timme, det var superskönt älskar verkligen att bara ligga i solen. Jag trodde inte solen tog så mycket och vi var inte ens vid poolen så länge så jag hade ingen solkräm och det fick jag ångra haha. Såg ut som en tomat xD På eftermiddagen fixade vi biljetter till Disney och Universal. Vid 4-5 åkte vi till Disney för de hade en speciel Halloween kväll. Så man fick massa godis och vi åkte massa grejer, den var en parad och fyrvererier och JAG TRÄFFA LÅNGBEN. Hög nostalgikänsla på disney, de gillar vi :) Det bästa var att träffa långben och åka space mountain :) Skitkul. Shit vad jag skrattade när jag åkte space mountain jag hade seriöst ont i magen för jag skratta så mycket, haha man åker i mörker och det svänger jättemycket och så. Parken stängde 12 på natten och vi åkte därifrån runt 11.30. 
 
På måndagen åkte jag, michelle och renate till islands of adventure. Där fanns jurassic park, comic land, harry potter world osv. Det var också kul där, älskade Harry potter world. Jag älskar att gå i parken som universal, islands of adventure och disney, älskar alla byggnader och sånt vill bara bo där liksom. Känns så verkligt men ändå så overkligt xD Jeanne min värdmamma kom när vi skulle till harry potter world. Det regnade på eftermiddagen så då var det många som gick, så köerna var inte så långa :) Vi åt lunch i harry potter world och jag tog fish and chips och en butterbeer. Åååhh butterbeer så gott! vet inte riktigt hur man ska förklara det men det är typ som en läsk men grädde på haha låter asäckligt men gud så gott det är. Faroritgrejen på islands of adventure var självklart turen i harry potter slottet ;) 
 
På tisdagen åkte vi till universal studios. Åkte massa grejer där och det var kul, tror att den här parken var min favorit. Vet inte riktigt hur jag ska berskriva parkerna men det är massa grejer från filmer och karuseller och sånt. Här var favoriten helt klart rock it. En bergochdalbana som man i början låt helt upp mot himlen och den var jätterolig, de räknade fel på oss när vi skulle åka den (vi var 3) så direkt när vi hade åkt den första gången fick vi ställa oss längst fram igen och åka :) Efter den parken gick vi till världens största hard rock cafe och åt där den ligger precis vid parkerna. Dagen efter på nyheterna handlade det om rock it och att 8-10 personer fastnade i rock it precis i början när man ligger upp mot himlen, de satt där i flera timmar och det var på kvällen och jag är bara glad att det inte är jag som satt däruppe. 
 
Dagen efter åkte Michelle hem (min värdsyster) så då var det bara jag, Renate, Marvin och jeanne kvar. Vi åkte och shoppa hehe, vi har bara 1 köpcentrum nära oss i frankfort och det är inte så jättestort så jag och reante ville verkligen passa på att shoppa här. Så vi åkte till en centrum den här dagen och det fanns i stort sett bara märkesaffärer där men det gjorde inget alls, där köpte jag en ralph lauren tröja och en micheal kors klocka är helt kääär i min nya klocka älskar den. slår vad om att den är mycket billigare här än i sverige, säkert halva priset. Det blir självklart lite starbucks när man shoppar och en oreo milkshake :P
 
Torsdagen och fredagen spenderades vid poolen och ja den här gången använde jag solkräm haha. Så jag hoppas att jag bättrat på bränann lite och det är så skönt att bara ligga vid poolen, föredrar havet men poolen går bra de också. På kvällen på fredagen åkte jag och renate till ett annat köpcentrum och där blev det 3 tröjor, en shower oil som jag brukar använda som lukar sååå gott och ett par vans :) Blev inte så jättemycket shopping i Florida men lite iaf :) Har ändå bränt en del pengar haha. Sen på lördagen tidigt på morgonen var det dags att åka hem ville verkligen inte lämna florida det var så underbart där. Sova, ytterliggare 12 avsnitt av Greveholm, mcdonalds, film och så var man hemma igen. 
Världens längsta inlägg men nu blir det bildbomb från florida :) 
 
 
 
 
 

FLORIDA IMORGON

Hejsan :) Har varit förkyld den här veckan eller är fortfarande lite förskyld så jag har inte varit i skolan sen i tisdags menmen jag är glad ändå för IMORGON ÅKER JAG TILL FLORIDA. Vi har höstlov nu och jag, Renate, mina värdpäron och min värdsyster ska åka till Florida imorgon! Det ska bli så kul, min förskylning kan inte stoppa mig. Vi ska till Orlando och gå på Disney world :D det är man aldrig för gammal för :) Så jag är jättetaggad, har börjat packa och så vi kommer åka härifrån nångång mellan 3-5 på morgonen, vi ska bila ner och det tar 12 timmar. Helt klart värt det! Med lite greveholm i bilen går nog allt fort ;) TAGGA FLORIDA